Bransfield's, the only ones in Sweden.

Vi är en liten familj som bor granne med havet och skogen utanför Karlshamn. Både jag och Thaddy är uppvuxna med hund. 1994 flyttade jag till Irland 1 år för att jobba som hästskötare i ett internationellt tävlingstall för hopphästar. Det var på Irland, närmare bestämt på puben Rosie's, Carrigaline, som jag mötte kärleken. Efter detta år följde Thaddy med mig tillbaka till Sverige och har sedan juni 1995 bott här.

Mitt häst- och hundintresse fortsatta men Thaddy kände att han inte ville att vi skulle skaffa egen hund. När barnen kom la jag ner hästarna men önskan om egen hund fortsatte.

 Hösten 2014 var vi hundvakter i 2 veckor till mopsen Max och nu föll Thaddy pladask för hur mysigt det är med hund. Vi fick kontakt med Camilla Dahlroth, kennel Sparvöga's, och av henne fick vi förtroendet att bli fodervärdar åt mopsen  Sparvöga's Razz-Ma-Tazz "Elsa" 1,5 år. 

Med Elsa föddes mitt intresse för utställningar. Vi provade på en liten Blåbärsutställning i Degerberga och efter det var jag fast. Elsa fick valpar sommaren 2015. Camilla sparade en tik och när hon, Sparvöga's Excuse Me I'm Hot - "Wilma", var 6 månader skulle vi "bara" låna henne en helg. Med Wilma åkte jag land och rike runt med Camilla på utställningar. Äskade det. 2023, 8 år senare, är vi fortfarande ägare till Wilma som också kom att bli vår stamtik. 

Wilma älskade livet som utställningshund. Än idag ställer hon upp sig så fort man säger "stå" eller ännu bättre när trimbordet åker fram och hon vet att nu händer det grejer.

2017 godkändes vårt kennelnamn Bransfield's och april 2018 föddes vår första kull. I den kullen sparade vi en liten tik som döptes till Bransfield's All in, efter Peder Fredrikssons häst, och hon fick tilltalsnamnet "Lisen" efter Peders fru Lisen. Lite roligt att få med hästintresset på ett hörn i kenneln. 

När Lisen fick sin första kull 24/10-20 hade vi otroligt svårt att välja valp. Blev så otroligt glad och tacksam när mamma och pappa kom upp en dag och frågade om det fanns någon kvar i kullen som de kunde ta över. Vi slapp välja och pappa, som haft en rejäl stroke, fick något annat att tänka på. Det blev en riktigt win-win situation. Bransfield's Disco Diva - "Maya" blev den bästa terapihunden för pappa men även en enorm avlastning och lättnad för mamma. 

Jag och Thaddy har nu blivit ett sammansvetsat utställningsteam. Både han och vår son Noah följer med på mina upptåg med hundarna.

Nu, några år senare, kände jag att det skulle vara intressant med ytterligare en ras. Då Sparvöga's föder upp Dansk-Svenska gårdshundar fick vi även denna gång förtroendet att låna en. Jag har inga problem med en livligare hund men som Camilla sa: Ska ni prova som familj ska ni låna den som det är mest action i. 

Sagt och gjort. Vi lånade hem sötaste Sparvöga's Jolly Holly - "Holly". Redan från början visste vi att Camilla inte skulle släppa Holly. Holly var energisk och det blev en prövotid för familjen men när hon åkte tillbaka hem så var det ingen diskussion, Vi ska ha en gårdshund. 

I februari -23 hämtade vi hem Sparvöga's Lucy Lou - "Lucy". Denna tjej blev ett underbart tillskott för både oss och mopsarna. Lucy har nog allt blivit lite "mopsifierad".

30/7-23 tog vi över Ezzie, 3,5 år. Ezzie och Holly är halvsyskon så det var underbart när samtalet kom om att Ezzie letade nytt hem. 

Vi hämtade hem henne och nu är även hon mopsifierad. 

Nu fortsätter vår bana inom hunduppfödning.

Vill ni följa våra upptåg så titta in på min facebook sida; Charlotte Bransfield.